sunnuntai 20. toukokuuta 2007

Mehukkaita villasia

Keskiviikkona aloittelin neuletapaamisessa pientä tumppua, tänään sain setin toisenkin sukan valmiiksi. Lankana näissä on viime kesänä koolattu Lanett. Puikkoina "hammastikut", eli 10cm pitkät 2,5mm ruusupuiset sormikaspuikot. Lankaa meni 10g/tumppu tai sukka, eli nyt ois vielä 10g jäljellä tuota samaa. Ideoita?

Itselle talteen (ja ehkä jollekin hyödyksi?):
Lapasen tiedot: silmukoita 48, resoria (2o2n) 24krs, sileää 24krs, nauhakavennus joka krs.
Sukan tiedot: silmukoita 48, resoria (2o2n) 26krs, tiimalasikantapää (8s keskelle), kavennuksia 1. ja 2. sekä 3. ja 4. puikon välissä 4kertaa 1s (2s/kerros) joka toisella kerroksella, sileää 8krs, nauhakavennus joka krs.


Huvittavaa, mutta "toisen sukan syndrooma" meinasi pahasti iskeä, joten tikutin sinnillä tänään toisen sukan äkkiä valmiiksi. Toisen lapasen kohdalla ei vielä ollut vaikeeta. :)
Nämä ovat siis kokoluokkaa vastasyntynyt, varmaan muutaman kuukauden menee ihan hyvin. Seuraava setti on jo mielessä, siihen taidan käyttää sädekavennuksia, tuon sukan muodon koitan saada paremmaksi, on vähän paksunlainen...

torstai 17. toukokuuta 2007

Villahousuja pienelle ihmiselle

Tässä neulomiani villavaippahousuja.

Keltaiset housut ovat Ruskovillan ohjeilla (malli 1 ja 4), lankana Piikun sinapinvärinen hahtuva (heidän mielestään keltainen). Ruskovillan ohjeet eivät oikein tunnu "omilta", ainaoikein-neule ja saumojen yhdistäminen ei oikein iske...

Ja tässä villahousuja Zitron Loftista, 100% merinovillaa, ihanan pehmeää, Kestovaippakaupasta. Malli näissä on oma, pyörönä neulottu. Kirjavien housujen väri on "lilansävyt ja vihreä" -lankaa, tummat ovat tummanruskeaa, sellaista tumman suklaan väristä. Nuo ruskea-puna-raitaiset housut ovat vähän pienemmät, ja ah niin ihanat, uskaltaisko tehdä toiset samankokoiset. Kirjavaa lankaa on vielä sinisen ja vihreän raidan verran, eli toiset raidalliset housut teen vielä, todennäköisesti valkoiseen yhdistäen.
Kokona näissä kaikissa on nb, ja nyt mä tässä pohdin että monetkohan me sitä kokoa tarvitaan? Tarkoitus on myös ommella merinovillaneuloksesta ohuempia villahousuja...

Blogin aloitus

Jospa sitten aloittelisin tähän blogiin postaamisen. Blogin nimi kertoo sisällöstä oikeastaan kaiken olennaisen: Olen horoskoopiltani leijona (ei, täällä ei tule olemaan horoskooppijuttuja), tuleva emo (syksyllä syntyvän lapsen äiti) ja ajatukseni lapsen hoidosta on "luonnonläheinen" ja lapsilähtöinen, eli liinailua ja kestoilua on luvassa. Koska teen käsilläni paljon itse, tulee täällä olemaan itse ommeltuja ja neulottuja vaatteita ja vaippoja. Ja aika näyttää mitä muuta vielä. Voi olla että oma vakioblogini, Himmee Kuosi, muuttaa myös tänne asumaan, mulla on viime aikoina ollut ongelmia vuodatuksen kanssa, tosin ongelmat johtunevat enemmän omasta koneestani kuin vuodatuksesta.