perjantai 29. kesäkuuta 2007

Merirosvoilua

Tähän tarinaan liittyy huutoa, huovutusta, voittamista, menetystä, menestystä ja toiveita.

Ensin niihin toiveisiin:
Olis kiva mennä katsomaan POC3, koska mennään M? :)
Olis kiva löytää sopiva malli ommeltaviin villavaippahousuihin, yhden itsepiirretyn kaavan olen jo saanut, mutku...
Olis kiva että vaatehuoneeseen mahtuis vaatteet siististi, myös M:n puolella.

Ja sitten siihen huutamiseen:
Huusin huutonetistä yksiä risaisia & tahraisia villavaippahousuja. Joku typerys halusi ne myös, eli pieni kisa saatiin aikaiseksi.
Ei meillä muuten huudeta. :D

Ja sitten vaikka niitä menetyksiä:
M sai raivata vaatteitaan vaatehuoneessa. Pieneksi jääneet (kasvava nuori mies...) meni surutta muovikassiin, (mun mielestä) käyttämättä jo jääneet vähän vähemmän surutta... ;)
Vaatteet "menetettiin" SPR:n kirppikselle.
Minä menetin 5e+pk niistä huudettavista villahousuista.
Yksi villapaita jäi tuosta muovikassin kuormasta, sille oli parempaa käyttöä luvassa:
Villapaita menetti myös luonteensa. Se laitettiin ensin neljänkympin pesuun, ja sitten vielä kuudenkympin pesuun, jolloin villapaita sai aivan uuden luonteen - ja koon. Tässä kuvatodisteet siitä (villahousut mittakaavaa antamassa, vasemmalla paidan vanha luonne, oikealla uusi):



Voittamista edustaa se voitettu huuto, ja postissa saadut housut. (Jotka olivat juuri sellaiset kuin kuvattu, ehkä vähän siistimmät.)

Ja pientä epäluuloakin mahtui mukaan:
Purettuna villahousut levisivät liian laajalle, paitaa ei saanutkaan hyödynnettyä niiden avulla. Toiset housut löytyivät kyllä, eri malliset, mutta saisiko niistä kaavat purkamatta? (sai)


Mutta sitten niihin menestyksiin:
Miesten vaatteet otettiin SPR:n kirpputorilla ilolla vastaan - niitä kuulemma kaivataan!
Vaatehuoneeseen tuli tilaa, erityisesti olin kaivannut myös M:n puolelle sitä "puolipitoisten" vaatteiden paikkaa. (Kun välillä niitä olis kiva laittaa jonnekin, ja yleensä niiden pyykkiin laittaminen saa aikaan pientä huutoa... :D)
Sitä elokuvaa me meinattiin jo eilen lähteä katsomaan, mutta vuokrattiinkin sitten The Prestige, koska mulla oli uhkaava nukahtamisvaara tiedossa. En nukahtanut, oli hyvä elokuva siis.

Uudella/toisella mallilla onnistuin saada paidasta leikkattua kappaleet kolmeen villahousuun, ja ompelukin onnstui, vaikka aika ahtaasti sauman päälletikkaus sujuikin. (Mun saumurilla sais sellaista laakasaumaa, mut en keksinyt miten, ja ohjekirja on jossain paremmassa tallessa...) Kivat (piraatti)housut tuli:



Housut päätyivät vielä mehupataan, orange, lemon-lime ja joku red magic antoivat maun, anteeksi, värin housuille. Kaksi pussia koolaidia tarvittiin joka housuihin, väri imeytyi vähän epätasaisesti. Ihanat ruosteenoranssit, mansikanpunaiset ja myrkynvihreät pökät tuli kuitenkin. Silkasta onnistumisen riemusta pesin (kevyesti sappisaippualla) ja lanoliinikylvetin ne heti. :)



Ja lopuksi vähän valivalia: Näyttää siltä että bloggerissa pitää kirjoittaa html-näkymässä, jotta hämmentävät rivivälivaihtelut saisi kuriin. Myös kuvat haluavat poikkeuksetta postauksessa ylimmäksi, josta ne sitten saapi siirrellä. Mutta ainakin ääkköset toimii mun koneella bloggerissa, toisin kuin vuodatuksessa...
Olin ajatellut ehdottaa äitille että vaihtaisi myös bloggeriin, jossa kuvien laitto on nopeampaa, mut enpä tiiä, taitais tietää lisähommia mulle... :p

Niin, hyvää nimipäivää mulle! :D

keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Pieni sievä palmikkopipo

Kikon blogista, 50 villapeikkoa, löysin ohjeen kivaan pieneen pipoon. Kikon vihreä pipo oli novitan bambusta, jota mulla olisi ollut vaaleanpunaisena - ja nyt ei kyllä vaaleanpunaiselle pipolle ollut tilausta... Lankalaatikosta löytyi viime syyskussa Prahasta ostettu viskoosilanka, Daniela (98% viskoosia, 2% polyamidia), ihanan pehmoinen, silkkisen tuntuinen lanka. Daniela on huomattavasti bambua ohuempaa (250m/75g kerä), joten 2,5mm puikoilla tikuttelin pipon samalla silmukkamäärällä. Pipo on varmasti juuri sopiva vastasyntyneelle.



Muokkasin ohjetta sen verran että lisäsin nurjien silmukoiden pystyriveihin nuo palmikot, kavennukset aloitin kun kerroksia oli 43, ja korkeutta 10cm. Kavennusten ssk:n korvasin "takareunoistaan oikein yhteen" -kavennuksella, jonka lopputulos on tällaisessa työssa ihan se sama. Kiko kertoi inspiraation pipoon tulleen Sticth n' bitch -kirjan napanuorahatusta, ja alunperin olin kyllä tekemässä samanalaista solmua päälaelle. Mutta mä vaan en pystynytkään tekemään "napanuoraan solmua" syntymättömän lapsen pipoon, joten korvasin solmun tollaisella pienellä lenkillä. :D Voipi olla että pipo menee lahjaksi eräälle kesävauvalle, kun epäilen viskoosipipon tarpeellisuutta syys-lokakuussa... Lankaa pipoon meni 23g, eli n. 50g sitä on vielä jäljellä. Sukat ainakin, ehkä pienet tumput?


Eilen illalla neuloessani satuin katsomaan lankakerää ja hämmästyin: päällepäin ei aluksi huomannut miten kauniisti se oli keritty! Arjen pieniä iloja...

lauantai 23. kesäkuuta 2007

Sinappihahtuvat (ketsuppiraidoilla)

Kokeilin loft-ohjettani kaksinkertaiselle Piikun hahtuvalle, vähensin silmukoita (mielestäni) reilusti, puikot suureni samalla myös. Isothan niistä tuli kuitenkin, ja arvelin ettei käsinhuovutus tarpeeksi korjaisi asiaa - eli koneeseenhan nuo pääsivät. Ajattelin 40 asteen pikapesun riittävän. Ja riittihän se, peltihousujen tekoon. ;) Olin lahjaksi nuo ajatellut, mutta enpä taida kehdata antaa, vaikka varmaan ihan käyttökelpoiset onkin. Kokeillaan itse sitten. Täytyy koittaa vähentää silmukoita vielä reippaammin, resori sais kans olla tiukempi, täytyy koittaa pienempiä puikkoja seuraaviin.
Lankana siis Piikun "keltainen" ja punainen hahtuva, puikot 6mm.

















Mä en nyt tiedä onko toi kuva huovutetuista housuista oikeesti huono vai onko se vaan niin että huopuneesta pinnasta tulee iltahämärässä kuvattuna ton näköistä...
Muutenkin täällä kyllä tapahtuu, jotain keskeneräistä on tekeillä, jotain salaista on valmiina, eli eipä mitään postattavaa näköjään. :)


Se on muuten hauskaa, kun bloggerissa on toi "preview", jolla ei oikeesti oo mitään tekemistä blogissa julkaistavan tekstin ulkomuodon kanssa, vaan "muutaman" kerran saa käydä vielä korjailemassa, että kuvat ja tekstit on edes suurinpiirtein siellä missä pitää...

Vihreä-valkoiset villaarit


Taas yhdet loft-housut, raidoitus sama, nyt sain sen kirjavan kerän viimeisen pätkän käytettyä. Ei ehkä ihan lempparivärini tuo kirkas vihreä, mut ihan raikas, ja käyttöön tuskin vaikuttaa... Joku päivä vois ottaa sellaisen huovutusprojektin, että noita valmiita huovuttais vähän, ja lanoliinittais. Muutamat odottaa jo sitä käsittelyä.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Valkoiset villahousut

Nyt alkaa villahousut löytää muotonsa, näihin mä oon jo tyytyväinen. Testaan ohjetta vielä pari kertaa itse ja kaveri myös, niin sitten voi olla että laitan sen tännekin. Ideanahan näissä housuissa on että viimeistelytyöt jää minimiin: vain yksi pieni yhdisteltävä sauma ja pari hassua langanpäätä. Jotain muunnelmiakin on jo mielessä - tietty. :) Nää housut on samankokoiset kuin aiemman postauksen pienimmät, ne ruskea - pinkki/oranssi -raidalliset. Vuorossa oli kirjavan langan lila-sini-vihertävä osuus tällä kertaa.

Lankana näissä housuissa on valkoinen ja kirjava Loft, puikkoina 4mm ja 4,5mm.

Hirveesti tekis mieli ommella ja neuloa, mutku töitten jälkeen oon niin puhki, et tekis vaan mieli mennä nukkuun jo kaheksalta... Tai ottaa ees päikkärit. Mut sit ei ehdi mitään kivaa. Hämmentävää.

torstai 7. kesäkuuta 2007

Mammahame

Mukavia paitoja löytyy kyllä kaupasta valmiina, mutta kesäisiä hameita tai shortseja en ole sopivia löytänyt. Näillä helteillä asiaan oli pikaisesti löydyttävä ratkaisu. ;) SKL:n kaavoja selailin, yhdet kotihousut ompelin (rankasti muokaten), niitä olen käyttänyt, mutta ei kaavaa kyllä kehua voinut.

Tämän hameen ompelin sitten kaavalla jolla viime kesänä tein itselleni kesähameen - ja taas muokattiin isosti: mahalle resori ja vähän leveyttä lisää. Tähän kaavaan olen nyt tyytyväinen, hameesta tuli tosi kiva. Kankaana on kevyt puuvillakangas Eurokankaan palalaarista, vuoritin hameen tavallisella vuorikankaalla. Resorina yksinkertainen ohut resori, sen yläreunaan tikkasin taitteen sisään framilon-nauhan tueksi.


Seuraavan hameen teen ehkä ilman vuoria, nyt vaan oli tarve tuollaiselle siistimmälle hameelle. Tässä vielä kuva masuresorista.