tiistai 3. tammikuuta 2012


Valmiiden vaatteiden kuvaaminen lattialle tai pöydälle levitettynä on aina vähän tympeetä. Perspektiivi vääristää ja valo osuu väärin kankaaseen. Eikä vaatteen mallista saa välttämättä kovin hyvin selvää. Käyttäjän päällä kuvaaminen vaatii että käyttäjä suostuu pukemaan uuden vaatteen päälleen. Sen jälkeen homma on helppoa kuin se kuuluisa heinänteko - jota aika harva kaupunkilaiskakara on aikuisikään mennessä edes kokellut. 


Trikoo on JNY:n pilvi-interlockia. Siinä ei kuulemma ole bambeja. Jaha. No kelpas se kuitenkin. Housut on joustofroteeta jostan, ehkä triteksistä.


maanantai 2. tammikuuta 2012


 
Tiuhti on venähtänyt pituutta melkoisesti. Vuosi sitten ommellut housut olivat jo aikas nolot päiväkotivaatteet, niissä oli sentään ollut kasvuvaraakin. Eipä ollut enää. Paidoissakin alkoi olla jo vähän niukasti valinnanvaraa aamuisin.


Housujen kaava on joku Ottobren leggins-kaava, polven korkeudelta alaspäin levennettynä, niin että kaava on lahkeesta yhtä leveä kuin polven korkeudelta. Koko 110cm leveyden puolesta ja pituutta reilusti, varmaan koon 122cm mukaan.


Paidat on Ottobren creative workshop kaavalla (slim fit), leveys koon 110cm mukaan ja pituus koon 116cm mukaan.


Hame on myös Ottobresta sovellettu, eli helmaa on levennetty. Helma on vähän pitkä mun makuun, mutta lapsi tykkää. Ja onhan siinä sitten kasvuvaraa. ;) Housut ja hame on joustofroteeta, Peura-jersey Ikasyrilta.


Tämä viimeinen paita on ihan aitoa kasaria kankaansa puolesta. Mummini varastoista löytyi pala, josta sai vielä yhden lapsen paidan. Tästä mummi sanoi paitoja tai muuta olleen perheessä "vähän kaikilla". Ja tutulta se näyttääkin. Kuulemma se ei ole niin kiva. Tai raidat on, mutta se punainen osa ei. 

Sekä housuja että paitoja on leikelty enempikin, joten niitä pitäisi pikkuhiljaa tännekin ilmestyä.