maanantai 11. elokuuta 2008

Liian isoa ja liian pientä

Kädentaitomessuilta ostettu käsinvärjätty 100%villalanka muuttui villahousuiksi tiuhtis-ohjeella. Tosin jouduin muokkaamaan ohjetta vähän, kun lanka uhaksi loppua kesken. Ja sittenhän ne housut jäi pieneksi. Kertaalleen on käytetty, suoraan puikoilta, hyvin toimi ilman lanoliinitusta, mutta ei oo kivan näköistä kun on niin pienet. Äh. Myydäkö vaiko säästää? Väri on kauniin vihreä, jos ei anna pienen camo-efektin häiritä silmää. ;)Liljalle on 74cm osto-vaatteet jäämässä pieneksi, joten siitä voisi päätellä että 80cm on oikea koko (70cm pitkälle tytölle!). Ottobren kaavalla ompelin liivihameen ja velourhousut. Ihkut on mutta isot. Täytyy ommella 74cm kokoiset ensin käyttöön. Nyt kyllä ärsyttää ihan kympillä, mutta ehkä sitten keväällä (?) kun noi saa käyttöön niin ne on ihan ok.
Housut Ottobre Design 4/2007 (kaavaa yksinkertaistettu paljon, lahkeensuuresorit lisätty), liivihame OD 4/2008 (etutasku jätetty pois). Velourit Myllymuksuilta.


Muutenkin tuntuu että nyt pikkuhiljaa alkaa olla aikaa ja energiaa ommella, mutta se aika on siis illalla kun tyttö nukkuu (päiväunien aikana ei ehdi kun teekupin juoda), ja silloin on siis aika tehdä kaikki muukin mihin ei apukäsiä tarvita. :) Eli jospa nyt pikkuhiljaa alkaisi lapsi saada itse tehtyjä vaatteita. Pieni paniikki alkaa iskeä siitä että syksy tulee ja villasukkia, lapasia, pipoja ja kaikkea sellaista tarvitaan. Jotain voi toki ostaa edelleenkin. Ja ostetaankin. Ja onneksi on myös käsistään kätevä mummu, jolta syntyy kauniita neuleita hieman pikaisempaan tahtiin kuin äidiltä. :)

2 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Tosi söpöt vaatteet. Kokonumeroita ei kyllä kannata tuijotella, niin se on. :/ Parempi luottaa mittanauhaan...

Päivi kirjoitti...

Oliko vihje, vihje;)