lauantai 4. huhtikuuta 2009

Villahousuja

Täällä on puikot heilunu, ja kaikenlaista on syntyny, mutta mä en vaan saa aikaiseksi päivittää blogia. Korjataan nyt tämä vääryys, edes hetkeksi.Mulla on hahtuvaa. Liikaa hahtuvaa. Mutta mä tiedän miten päästä siitä eroon. Jei! Mä (ja muutama muu ahkera äiti-ihminen) neulon villahousuja hyvään tarkoitukseen. Tämä hyvä tarkoitus on Tampereella toimiva äitien (ja lapsiperheiden) kohtaamispaikka, Tampereen Napapiiri. Napapiiri toimii täysin vapaaehtoisvoimin, vertaistukeen perustuen. Tämä tarkoittaa suomen kielellä sitä että vuokra-rahat maksetaan itse toiminnan kautta, käyttö/osallistumismaksuilla, lahjoituksilla, yms.

Nää hahtuvat tulee myyntiin Kestovaippayhdistyksen keväthulinoille Sampolaan, 9.5.2009. Jos puikot heiluu ahkeraan myös hulinoiden jälkeen, saattaa näitä saada ostaa muualtakin, esim. Napapiiriltä. Tulot housujen myynnistä menee suoraan Napapiirille, housujen neulojalla on oikeus saada langan hinta takaisin myydyistä housuista. Malli on tuttu Tiuhtis, joka on edelleen ilmaisena esim. Kestovaippainfolla. Ohje tulee pysymään ilmaisohjeena, vaikka sillä tehtyjä housuja myydäänkin. (Jos Sinua kiinnostaa neuloa Tiuhtiksia Napapiirin hyväksi, ota yhteyttä! Kaikki muu myyntiin neulominen tällä ohjeella on edelleen kielletty.)


Napapiirillä olen tavannut monia ihania ihmisiä, niistä haluan mainita nyt yhden, aivan ihanan energisen ja erityisesti synnytysasoista kiinnostuneen Terhin. Käykääs Terhin blogissa jos synntysasiat kiinnostaa, Terhi kirjoittaa ihanasti!

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihania tiuhtiksia oot tehny! Odotan innolla hulinoita, että pääsen ihastelemaan villiksistä pursuilevaa Tiuhtis-pöytää. ;)

PS. Kiitos sun sanoista. Piristivät kovasti tän matalapaineen keskellä! :)

sirpa... SiHu.vuodatus.net kirjoitti...

sun housut on ihania mut mä en osaa tehdä :(((( monet kerrat oon alottanu ja ei ei. taas jouduin purkamaan..

Petra kirjoitti...

Sirpa: Voi että. :( Sä taisit jo infollakin tätä harmitella, ehkä en oikein osannut auttaa. Millä paikkakunnalla asut? Voisitko infon puolella vaikka huhuilla jotain tiuhtiksia neulonutta auttamaan livenä?
Tai sitten voisit ottaa ongelmakohdista valokuvia ja laittaa mulle sähköpostiin, niin voisin ehkä paremmin auttaa.
Ohje ei ole niin pilkuntarkka, että jos jotain vähän menee pieleen, niin koko housut olisi pilalla. Olenhan pikkuhiljaa kokeilemalla itsekin se viilannut tuohon muotoonsa. Ja moni neulookin housuja soveltaen, paremmin omaan tyyliin ja omalla lapselle sopien. Tämäkin on sallittua. :) Tsemppiä vielä!

Laurel kirjoitti...

Moi,

kiitos hienosta villisten ohjeesta! Olen neulomassa Tiuhtis-villisten housuja siskontytölle, joka on juuri täyttänyt 1 v. ja jolle koko 86 cm alkaa olla pieni. Minkä kokoiset housut minun kannattaisi tehdä? Olen neulonut ohjeen neuletiheydellä L-kokoiset housut, mutta ne näyttävät minusta kovin pieniltä lähes 90cm-kokoiselle lapselle... Kiitos avusta jo etukäteen!