lauantai 12. huhtikuuta 2014


Innostuin kokeilemaan helmikorujen tekoa puuhelmistä, tarvetta kivoille värikkäille koruille on paljon. Kun näitä katselee, näyttää ne kasalta karkkeja. Aika nameja ne kyllä onkin. :)


Näissä on vain puuhelmiä. Oikeanpuoleisen setin tein ensimmäisenä, talven loppurippeet ja harmaus sai kaipaamaan värejä. Tykkäsin ja hain lisää helmiä. Violetti-tumma pinkki tuntuu aika hillityltä, mutta hyvinkin omalta. Molemmissa on siis kaulakoru ja rannekoru.



Näissä kaulakoruissa on puuhelmien kaverina kivihelmiä. Pinkkien puuhelmien kanssa on turkooseja magnesiitteja. Turkoosien puuhelmien kanssa on hennon vaaleanpunaisia helmiä vanhasta, lapsena saamastani kaulakorusta, jonka isovanhemmat toivat meren takaa. Siinä oli noiden vaaleanpunaisten lisäksi vihertäviä sekä valkoisia ja himmeävalkoisia helmiä. Itse koru ei tuntunut enää pitkään aikaan omalta, oli aika raskaskin, mutta puuhelmien seassa ne tuntuu hyvältä.


Tästä setistä tykkään ehkä eniten. Kristallit olivat odottaneet käyttöä jo kahdeksan vuotta, olivat muka vähän vaikeita. Swarovskeina olin ne Prahasta ostanut, mutta niitä ne ei ole, Preciosaa ehkä. Tähän tulokseen päädyin paikallisessa helmiliikkeessä, Bohemiassa, jossa myydään myös Swarovskeja.



Nämä setit ovat lasten kokoa. Esikoisella on kahdet kaverisynttärit tänä viikonloppuna, molemmat kuusivuotiaat saavat helmiä. Pinkkien puuhelmien kanssa on valkoisia malay jade -helmiä ja vihreiden puuhelmien kanssa on violetteja sugliitteja, eli kivihelmiä molemmat.
 
Tähän jää muuten koukkuun. Ei varmasti jää tähän nämä kokeilut. Ihanaa pyöritellä ensin kauniita helmiä ja miettiä yhdistelmiä, ja sitten aika rentouttavaa vaan pujotella päättämiensä yhdistelmien mukaan helmet lankaan.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkkuja, niinku karkkeja olis! :)