keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Pieni sievä palmikkopipo

Kikon blogista, 50 villapeikkoa, löysin ohjeen kivaan pieneen pipoon. Kikon vihreä pipo oli novitan bambusta, jota mulla olisi ollut vaaleanpunaisena - ja nyt ei kyllä vaaleanpunaiselle pipolle ollut tilausta... Lankalaatikosta löytyi viime syyskussa Prahasta ostettu viskoosilanka, Daniela (98% viskoosia, 2% polyamidia), ihanan pehmoinen, silkkisen tuntuinen lanka. Daniela on huomattavasti bambua ohuempaa (250m/75g kerä), joten 2,5mm puikoilla tikuttelin pipon samalla silmukkamäärällä. Pipo on varmasti juuri sopiva vastasyntyneelle.



Muokkasin ohjetta sen verran että lisäsin nurjien silmukoiden pystyriveihin nuo palmikot, kavennukset aloitin kun kerroksia oli 43, ja korkeutta 10cm. Kavennusten ssk:n korvasin "takareunoistaan oikein yhteen" -kavennuksella, jonka lopputulos on tällaisessa työssa ihan se sama. Kiko kertoi inspiraation pipoon tulleen Sticth n' bitch -kirjan napanuorahatusta, ja alunperin olin kyllä tekemässä samanalaista solmua päälaelle. Mutta mä vaan en pystynytkään tekemään "napanuoraan solmua" syntymättömän lapsen pipoon, joten korvasin solmun tollaisella pienellä lenkillä. :D Voipi olla että pipo menee lahjaksi eräälle kesävauvalle, kun epäilen viskoosipipon tarpeellisuutta syys-lokakuussa... Lankaa pipoon meni 23g, eli n. 50g sitä on vielä jäljellä. Sukat ainakin, ehkä pienet tumput?


Eilen illalla neuloessani satuin katsomaan lankakerää ja hämmästyin: päällepäin ei aluksi huomannut miten kauniisti se oli keritty! Arjen pieniä iloja...

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Hei! Tulin heti kurkkaamaan. Tosi kaunis pipo! :)

Petra kirjoitti...

Kiko: kiitos! :)