perjantai 29. kesäkuuta 2007

Merirosvoilua

Tähän tarinaan liittyy huutoa, huovutusta, voittamista, menetystä, menestystä ja toiveita.

Ensin niihin toiveisiin:
Olis kiva mennä katsomaan POC3, koska mennään M? :)
Olis kiva löytää sopiva malli ommeltaviin villavaippahousuihin, yhden itsepiirretyn kaavan olen jo saanut, mutku...
Olis kiva että vaatehuoneeseen mahtuis vaatteet siististi, myös M:n puolella.

Ja sitten siihen huutamiseen:
Huusin huutonetistä yksiä risaisia & tahraisia villavaippahousuja. Joku typerys halusi ne myös, eli pieni kisa saatiin aikaiseksi.
Ei meillä muuten huudeta. :D

Ja sitten vaikka niitä menetyksiä:
M sai raivata vaatteitaan vaatehuoneessa. Pieneksi jääneet (kasvava nuori mies...) meni surutta muovikassiin, (mun mielestä) käyttämättä jo jääneet vähän vähemmän surutta... ;)
Vaatteet "menetettiin" SPR:n kirppikselle.
Minä menetin 5e+pk niistä huudettavista villahousuista.
Yksi villapaita jäi tuosta muovikassin kuormasta, sille oli parempaa käyttöä luvassa:
Villapaita menetti myös luonteensa. Se laitettiin ensin neljänkympin pesuun, ja sitten vielä kuudenkympin pesuun, jolloin villapaita sai aivan uuden luonteen - ja koon. Tässä kuvatodisteet siitä (villahousut mittakaavaa antamassa, vasemmalla paidan vanha luonne, oikealla uusi):Voittamista edustaa se voitettu huuto, ja postissa saadut housut. (Jotka olivat juuri sellaiset kuin kuvattu, ehkä vähän siistimmät.)

Ja pientä epäluuloakin mahtui mukaan:
Purettuna villahousut levisivät liian laajalle, paitaa ei saanutkaan hyödynnettyä niiden avulla. Toiset housut löytyivät kyllä, eri malliset, mutta saisiko niistä kaavat purkamatta? (sai)


Mutta sitten niihin menestyksiin:
Miesten vaatteet otettiin SPR:n kirpputorilla ilolla vastaan - niitä kuulemma kaivataan!
Vaatehuoneeseen tuli tilaa, erityisesti olin kaivannut myös M:n puolelle sitä "puolipitoisten" vaatteiden paikkaa. (Kun välillä niitä olis kiva laittaa jonnekin, ja yleensä niiden pyykkiin laittaminen saa aikaan pientä huutoa... :D)
Sitä elokuvaa me meinattiin jo eilen lähteä katsomaan, mutta vuokrattiinkin sitten The Prestige, koska mulla oli uhkaava nukahtamisvaara tiedossa. En nukahtanut, oli hyvä elokuva siis.

Uudella/toisella mallilla onnistuin saada paidasta leikkattua kappaleet kolmeen villahousuun, ja ompelukin onnstui, vaikka aika ahtaasti sauman päälletikkaus sujuikin. (Mun saumurilla sais sellaista laakasaumaa, mut en keksinyt miten, ja ohjekirja on jossain paremmassa tallessa...) Kivat (piraatti)housut tuli:Housut päätyivät vielä mehupataan, orange, lemon-lime ja joku red magic antoivat maun, anteeksi, värin housuille. Kaksi pussia koolaidia tarvittiin joka housuihin, väri imeytyi vähän epätasaisesti. Ihanat ruosteenoranssit, mansikanpunaiset ja myrkynvihreät pökät tuli kuitenkin. Silkasta onnistumisen riemusta pesin (kevyesti sappisaippualla) ja lanoliinikylvetin ne heti. :)Ja lopuksi vähän valivalia: Näyttää siltä että bloggerissa pitää kirjoittaa html-näkymässä, jotta hämmentävät rivivälivaihtelut saisi kuriin. Myös kuvat haluavat poikkeuksetta postauksessa ylimmäksi, josta ne sitten saapi siirrellä. Mutta ainakin ääkköset toimii mun koneella bloggerissa, toisin kuin vuodatuksessa...
Olin ajatellut ehdottaa äitille että vaihtaisi myös bloggeriin, jossa kuvien laitto on nopeampaa, mut enpä tiiä, taitais tietää lisähommia mulle... :p

Niin, hyvää nimipäivää mulle! :D

6 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Hyvää nimpparia toivotan minäkin.

Loistavia ideoita!

Hepsi kirjoitti...

Hyvää nimipäivää!
Suloisia pöksyjä!

Sahrami kirjoitti...

Tosi hauskan näköisiä villahousuja. Mua ihan harmittaa, ettei meillä ole huovutettavaksi kelpaavia villapaitoja (tai on, mutta ne on miehen vanhoja ja se oli silloin niin laiha, että niistä paidoista ei huopumisen jälkeen enää saisi villiksiä - sitäpaitsi ne on historiallisia, kun ne on anopin itsensä kutomia ajalta ennen lanoliiniallergiaa).

Mutta siis, noi pökät olisi kivoja vaippahyllyssä ihan näön vuoksikin, tosi värikkäät yhdessä!

Petra kirjoitti...

Kiitos kehuista - onhan noi oikeesti tosi pirteitä. :)

Sahrami: kirpparilta varmaan löytyis sopivia paitoja, tuo oli sellainen (teollinen) ohut neule, ei kovin suuri, ja nuo kolmet housut tuli siitä kevyesti, yhdestä hihasta jäi vielä suurin osa jäljelle.

MaaritH kirjoitti...

Mites nää toimi käytössä? Mulla ois yhdet huonokuntoset Ruskovillat, jotka aattelin leikellä kaavaksi.

Petra kirjoitti...

Maarit: Noi oli ihan parhaita! Toimi hyvin ja oli kivan näköisiä. :) Vaikka muut villikset meni kiertoon, nää jäi meidän laatikkoon. ;)