maanantai 2. heinäkuuta 2007

Sievät pienet sukat


Valkoisen palmikkopipon kaveriksi tein nämä sukat - ihan perussukat vauvan mittakaavassa. Nämä päätynevät pipon kera jollekin toiselle. Tumppuja en taida tehdä, ehkä toiset samanlaiset sukat, sitten vähän myöhemmin.

Sukkien tekniset tiedot: Lanka: Daniela, viskoosilanka Prahasta. Puikot 2,5mm sormikaspuikot. Silmukoita 40. 2o2n -joustinta neuloin 24krs, kantapää tiimalasina (joka sopii kyllä ihanasti pieniin sukkiin, keskelle kantapäätä jäi 8s), sileää 18krs (yhteensä 4s kavensin kantapään jälkeen pois sivuilta), kärkikavennus sädekavennuksena.

Omat ajatukset: viskoosi on ihanan pehmeää ja sileää, tuntuu aika vilpoiselta - eli kesällä varmasti hyvät. Jotenkin neuloessa lanka tuntui välillä nihkeältä, erityisesti kavennusten aloittamisen jälkeen (sama pipossa), ja tuntui että halusin pestä sekä pipon että sukat ennen pois antamista. Lanka on konepestävää, mutta pesin kevyesti käsin, jonka jälkeen langan kiilto palautui kauniiksi ja pinta tasottui. Näitä voisi tehdä ohuesta puuvillalangasta lisää... Puikoilla on jo toiset pienet sukat, mutta lanka ja paksuus on eri, niistä pian lisää.

Ei kommentteja: