torstai 5. heinäkuuta 2007

Ensimmäinen proto

Tää "tauti" näyttää leviävän myös vaippaompelun puolelle: en mä pysty tekemään puhtaasti toisen tekemän ohjeen pohjalta mitään, itte tarvii saada säätää. Nyt mä oon säätäny tätä jo niin paljon, että alkaapi olla jo oma kaava ihan kokonaan. Mummut nb -vaippaa pienensin ensin sekä leveydestä että pituudesta, söpö tuli. (Yksi tällainen vaippa tehtynä muttei kuvattuna, kuvaan jossain vaiheessa) Saumurin takkuilun vuoksi halusin pyöreämpiä muotoja ja muutenkin vähän enemmän säätövaraa, siitä syystä leveämpi tarra eteen. Mutta taidan vielä lisätä korkeutta sekä edessä että takana, ja leventää vielä tota tarraa, niin vois tulla pidempiaikainen vaippa.

Kuvissa vaippa "tavallisesti" kiinni, etureuna taitettuna (kuten näkyy, vois olla isompikin "lippa"), Auki ulkoa ja sisältä. Päällimmäisenä tossa on puuvillavelour, ihoa vasten bambujoustofrotee ja imuna 4x bambufleece. Reisikuminauhaa en tikannut päällikankaaseen kiinni, sisempään vain. Muutenkin toi reisikuminauha on masuvauvalle ommellessa vähän hankala juttu, mut tossa vaipassa on kyllä säätövaraa paksummillekin reisille, samalla kun aika kapeaksi saa kiristettyä.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Söpöjä vaippoja ja hienon määrän villahousuja olet jo valmistanut! Jotenkin nuo "oireet" kuulostaa tutulta :) Itselläni oli pakkomielteenä testata kaikki mahdolliset vaippakaavat ja villahousuohjeet odotusaikana. Onneksi niitä oli silloin eli 4-5 vuotta sitten paljon vähemmän tarjolla.