lauantai 4. elokuuta 2007

Grattis lilla (?) jag! :)

"Muminmamman släpade ihop stenar till en eldstad för att värma upp pannkakan, hon samlade ved och bredde ut blordduken i sanden med en liten sten i varje hörn för att den inte skulle blåsa bort. Hon radade ut alla kopparna och grävde ner smörburken i den våta sanden i skuggan av en sten och slutligen satte hon en bukett strandliljor mitt på bordet.

-Kan vi hjälpa dig med nånting? frågade Mumintrollet när allt var färdigt."

Ylläoleva lainaus on yksi ehdoton lemppareistani Tove Janssonin teksteissä, ja tuo löytyi eilen siskoni askartelemasta onnittelukortista. Olinkohan kertonut hänelle asiasta, vai oliko sattumaa? Siskon kortti on tuo oikeanpuoleinen, M:n kortti on vasemmalla.
Vanhenin siis eilen taas vuodella, aamulla sain M:n askarteleman kortin (aamupalan olin syönyt jo aikaa sitten siinä vaiheessa kun M heräsi ;) ) ja tämän tultua töistä sain kukkia. Käytiin illalla syömässä hyvää ruokaa, ja siinä sitä ohjelmaa sitten oli ihan tarpeeksi. (Tässä kuvassa näkyy myös meidän ihana uusi olohuoneen tapetti...)


Fammo ja Faffa onnitteli sähköpostilla, johon oli liitetty serkkupoikani taideteos:Ja lopuksi jotain ommeltua, jota M kovasti patisti mua saamaan valmiiksi. Olin jossain mielenhäiriössä kertonut ompelevani jonkunlaisen kassin sairaalakassiksi. Tämä oli sitten jäänyt mieleen lupauksena. Ensimmäinen versio valmistuikin aika nopeasti, mutta siinä tuli joku ihme mittahäiriö: olen yleensä ommellut kassit niin että pohjan ja reunojen "varat" on samaa kangaskappaletta kuin kassin kyljet, nyt halusin tuollaisen reunuksen joka kiertäisi ympäri kassin ollen myös kantohihna. Ekasta kassista tuli sen kokoinen että vauvan olisi voinut tuoda siinä kotiin. :S Tämä toinen on nyt sitten sopiva, hitusen isompi olis kai voinut olla, mutta riittänee... :)

Kangas on Eurokankaan verhokangaspoistopalalaatikosta (ihana sanahirviö ;D) ja kankaan raidoitus määräsi aika pitkälle kassin muotoa ja kokoa. Vuori on kätköistä löytynyttä tiivistä pellavaa - melkein kuin mankeliliinaa. Sisäpuolelle ompelin erilaisia taskuja, tota kassia kun on tarkoitus voida käyttää jatkossa esim. olkalaukkuna tai hoitokassina. Kantohihnaa vahvistamaan pujotin jotain sellaista paksua litteetä nauhaa, jonka nimeä ja käyttötarkoitusta en tiedä - sopi tähän tarkoitukseen ihan hyvin. Yläreunassa on pala leveää tarranauhaa (Aplix), ja koukkupuolen suojaksi ompelin tollasen kangaspalan jonka toisella puolella on pehmeää "tarrakangasta" (siis eri laatu kuin varsinainen tarranauha) - ettei turhaan tule revittyä vaatteitaan tai muuta siihen ärhäkkään koukkupuoleen.

Tykkään tosta kassista kyllä, mutta sen ompelu herätti liudan ristiriitaisia ajatuksia: en halua vielä tätä tarvita... :S Jos intoa riittää, tulee samasta kankaasta vielä meikkipussi, kangasta on vielä vähän. Nähtäväksi jää myös mitä sille jättiläiskassille tapahtuu, saanko siitä talteen sopivat palat, joista saisi sitten toisen kassin. Harmittaa sen epäonnistuminen, aika paljon tuhlasin aikaa sen kanssa, taskuja siinäkin on ihan kiitettävästi...
Puikoilta on valmistakin syntynyt, mutta esittelen vasta kun koko sarja/kokonaisuus on valmis. :)

6 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut!

Kivat tapetit olette olkkariin laittaneet.

MaaritH kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut! Ihania kortteja. Jos mä joskus (toiveajattelua) saisin mieheltä itsetehdyn kortin, niin se varmaan muistuttaisi enemmän tuota serkkupoikas tekelettä ;D

Hienoltahan nuo kassit (ainakin kuvassa) näyttivät. Ja kommentti "en halua vielä tätä tarvita..." herätti minussa vähän toisenlaisia ristiriitaisia tunteita; Koska itse olisin halunnut tarvita tuollaista kassia? :S Kaipa se "syntys jo!!!" -fiilis olis jossain vaiheessa löytynyt...

Ei tuolla tapettikuviolla löytyis kangasta? :)

Päivi kirjoitti...

Onnittelut vielä näin netin kauttakin, kortti jai tekemättä, mutta ajatuksissa olit pitkään. Vai on sielläkin ahkeroitu kassia. Minäkin ompelin lauantaina. Laittanen tänään blogiin, eilen tultiin niin myöhään kotiin etten enää jaksanut. Kauniin näköistä tuo olohuoneen tapetti.

Petra kirjoitti...

Kiitos onnitteluista ja tapettikehuista. :)

Maarit: ihan eka kortti askarreltiin M:n kanssa joskus 6-7v sitten: keltaiselle kartongille liimattiin askarteluhuovasta tehty kukka, jonka keskellä taisi olla helmi paljetin keskellä. Ja sitten vaan M:n äitille synttärionnitteluun. Hyvä ettei itkemään alkanu, kun sai itsetehdyn kortin, joka vielä oli tyyliltään "hei me askarreltiin kerhossa" ;)
Sen jälkeen M on saanut osallistua korttien tekoon, jos omille sukulaisilleen/kavereille on kortteja halunnut antaa - ja aika haka siitä on kouliintunut siinä hommassa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä se oli ihan sattumaa, hauska juttu :>

Terveisiä ruotsista,
t. L

Terhi kirjoitti...

Ihana tosiaan tuo teidän tapetti! <3 Ja kivan mallinen se sairaalakassi.