perjantai 10. elokuuta 2007

Ihkupihkuvillikset

Tää helle hajottaa mut pian - onneksi ei ole ollut koko kesää tällaista. Pienikin yritys tehdä jotain kivaa kostautuu turvonneina koipina ja pinkeenä olona. Kävin aamusta kaupassa ostamassa anasmehua ja purkkiananasta, jospa se edes vähän hillitsisi tota nesteen kertymistä. Olis kiva saada pitää nilkkansa vielä vähän aikaa - ja omat kengät jalassa. ;)

Tällaisena ihanan nopeana työnä puikottelin pienet villahousut Loftista. Noi on nyt pienimmät mitä olen tehnyt, tuo tuleva käyttäjä kun ei ilmeisesti ole erityisemmin koolla pilattu. Täytyy kai toisella sopivat villahousut olla?


Ohje on oma, neuloessa eteenpäin pohdittu. Silmukoita 68. Lankana Zitron Loft, väri "kevät sateenkaari", Kestovaippakaupasta ostin. Puikot resorissa 4mm, sileällä osuudella 4,5mm. Loft on kyllä tosi ihanan tuntuinen lanka, ja ihanan nopea neuloa. Värit vaihtuvat tässä langassa kivasti, ei pätkävärjättyä, muttei liian pitkiä väriliukujakaan. Yksi kerä melkein riitti, langan menekki oli 51g, eli pari metriä korkeintaan tarvittiin toisesta kerästä.

Muotoilusta: Pepun puolelle tein lisätilaa muutamalla lyhennetyllä kerroksella ja haaraa levensin myös muutamalla silmukalla ennen lahkeita. Tuon levennyksen olisi voinut saada siistimmin, samoin haarasauman. Taidan tehdä toiset samanlaiset mutta lyhyemmillä lahkeilla vielä. Ja kokeilen saada tuosta haaran levennyksestä ja saumasta siistimmän... :) Ja tietysti näitä varmaan tulee useammassa koossa vielä lisää... (Kuvassa muuten näyttää siltä että toinen lahje olisi lyhyempi, se on harhaa, kyllä ne samanpituiset on! ;) )

Ei kommentteja: