maanantai 8. kesäkuuta 2009

Vauvat tarvii kuulemma vaipan uidessa...

...näin meillä Kangasalla ,vaikka Tampereella asia on toisin. Niin se asia vaan muuttuu kun kunnanraja ylittyy. ;)

Mua ei nyt oikein nappaa ostaa niitä kertakäyttöisiä uimavaippoja, joten vaippaompeluksihan tämä meni. Yksi versio osoittautui harjoituskappaleeksi, jonka perusteella muokkasin kaavaa reilusti. Kaavana siis "vauva"pikkarit, joita madalasin n. 9cm (ois saanu madaltaa vähän enemmänkin), sivuille lisäsin tilaa ja jalantietä suurensin aika paljon pepun puolelta.


Kankaat: Ulkopinta BR-Pul, ihoa vasten coolmax ja imuna 1x koko vaipan alueella sekä 2x tiimaimuna äp:n joustofroteepyyhe (kirppiskamaa).
Jalanteissä kapeaa ja vyötäröllä normileveää FOE-joustokanttia. Ekaa kertaa tuota ompelin ja ihan toimivalta tuntui.
Eipä tuo imun määrä meillä tavis vaippakäytössä nyt olisi kovin kummoinen, mutta kun en ymmärrä logiikkaa tuossa uimavaipassa muutenkaan niin en viitsi ladata mitään paksua settiä imuja. (Se geelivaippa kuulemma paisuu jo ihan siitä uimavedestäkin, että tiedä sitten miten enää mahd. pisuja imisi itseensä. Isompia tarpeita meillä ei kodin ulkopuolella juuri tehdä.)

Toisenlaista kestoilua tämäkin:
Kyllästyin täysin erilaisiin repeileviin siivousrätteihin ja hankaussieniin ja kaikkeen. Hamppulankaa on jo, mutta kukapa täällä mitään rättejä ehtisi neulomaan?
Näihin rätteihin käytin äp:n huppupyyhkeen joustofroteeta, sen toisen puolen (siitä sai 9kpl 22x22cm paloja) ja myllymuksujen hamppujoustofroteeta (karheampaa kuin puuvilla, hoitaa noi hankaushommat). Pikaisen alkukäytön jälkeen olen näihin varsin tyytyväinen.


5 kommenttia:

hannele kirjoitti...

Ei tarvita Ylöjärvelläkään vauvauinnissa uintivaippaa, vaan ihan tavalliset uikkarit vain riittävät! Itselläni on se käsitys, että vauvan on hankala "uida" vaipan kanssa, kun siitä tulee kastuessaan varsin painava systeemi... Erikoista, että noin ohjeet ja säännöt vaihtelee!

Petra kirjoitti...

Kiitos Hannele kommentistasi, muutenkin tänne saa mielellään jättää tiedon paikoista (uimahallit ja kylpylät) joissa tätä pakkoa ei ole, sekä paikoista joissa on. Aion nimittäin kysyä perustelut tälle säännölle kun lapsen kanssa tuonne uimahalliin menen, ja silloin olisi kiva kertoa kuinka monessa paikassa vaippaa ei tarvita... :P
Mielestäni sääntö on perusteeton.

Anneli kirjoitti...

Hei,
Kangasala on taitanut muuttaa uimavaippasääntöään, sillä meitä ei ole velvoitettu sen ensimmäisen pulahduksen jälkeen ostamaan vaippaa. Uimavaipan käytöstä ei myöskään ole kyselty, ja me ollaan käyty tuolla nyt aika monta kertaa ekan uimavaippapakollisen kerran jälkeen :-)

Se uimakertsi, mikä mut pakotettiin ostamaan vauvalle oli muuten yllättävän huomaamaton. Se ei paisunut nesteestä kuten tavalliset kertsit ilmeisesti tekevät. Kai sen tarkoitus on pitää vain paksumpi output sisällään.

Petra kirjoitti...

Anneli: Hyvä juttu. Ehkä joku on kysellyt perusteita? :)
No, tulipa harjoiteltua ja haettua sopivaa mallia harkkahousuja varten. :D

hannele kirjoitti...

Vielä tarkennus, että me toki käytimme vauvauinnissa vauvauintiuikkareita, joissa on aika tiivis laminointi kankaan sisäpuolella, jotta mahdollinen kakkavahinko ei kovin helposti pääse livahtamaan lahkeesta veteen. Mutta ei siis mitään vaippaa käytetty.