perjantai 19. maaliskuuta 2010

Enpä olisi uskonut miten kivaa voi olla ommella vaatteita koossa 30cm. Pidemmän aikaa lapsen nukella oli mielestäni hassut vaatteet: t-paita ja shortsit ja kaunis mekko. Nämä eivät olleet nuken alkuperäiset vaatteet, mutta lahjaksi saadut "omanmerkkiset" vaatteet kuitenkin. Eihän tuo nyt talvella käy päinsä. ;) Nuken alkuperäiset vaatteet nyppyyntyivät luvattoman nopeasti tosi rumiksi, shortsiasu oli sekin.

Anita Gunnarsin kirjasta Ompelemme nukelle sain vähän vihiä miten kaava tuon kokoiselle nukelle muodostuu, mutta kirjoittajan 30 senttiset nuket ovat ilmeisesti jotenkin eri mallisia, koska kaavat eivät käy sellaisenaan ollenkaan. Kirjan kaavat ovat muutenkin ns. peruskaavoja, eli vain paidan yläosa + ohjeessa maininta "pidennä helmaa 4cm" yms. mukavaa.



Tähän mekkoon piirsin kaavat alusta alkaen itse, tavoitteena mekko jossa ei ole mitään kiinnitystä, ja jonka saa ommeltua puuvillakankaasta. Ns. Peppi-essu sopi tarkoitukseen hyvin. Kangas on Heather Baileyn Freshcut-mallistosta, mutta hieman värivirheisenä ihan eurokankaan palalaarista löydetty. Reunat kanttasin vinokaitaleen puolikkaalla, aika tuskainen homma kyllä noin kapeaa ommella, taidan ottaa ostomekosta mallia ensi kerralla ja vain kääntää reunan ja tikata. Täysleveänä olisi ollut liian hallitseva, ainakin olkaimissa.



Mekon alla on takaa napitettava paita ja puolipotkarit luonnonvalkoisesta interlock-trikoosta. Paidan kiinnitys KAM-nepeillä, koko 16. Hihansuihin ompelin framilonia, koska nuken hihan tulee olla aika leveä että sen saa puettua ylle, mutta en pidä lepattavasta hihansuusta.



Tästä aivan loistavasta ideasta saankin kiittää Joskaa. 22-23 kokoiset sukat on reilusti pienemmät kuin ohjekuvissa, joten jouduin jättämään terät mukaan ja pienen osan kantapäätäkin. "Ethän sä näitä sukkia enää tarvitse?" :D Juu, ihan lähti tytön sukkalaatikosta nuo sukat, mutta oikeasti tuo tarvitsisi jo isompia. Kotona vaan ei käytä sukkia ja lähtiessä puetaan aina vaan villasukat, niin aika vähäisellä käytöllä on tavalliset sukat olleet näin talvella.

Nukke on Corolle-merkkinen pehmeä vartaloinen, 30cm ensinukke.

Ei kommentteja: