sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kuukausi sitten vietettiin siskoni häitä. Meidän perheen tytöt juhli ompelemissani puvuissa, mutta juhlatohinassa kuvat puvuista jäi ottamatta. Kuvaamiseen tarvitaan kuvattavan kohteen ja valon lisäksi kuvaaja, joten asia ei hoitunut ihan heti. Tänään oli sopiva hetki lavastaa juhlatilanne uusiksi, ainakin vaatetuksen osalta. ;)Kaava: Ottobresta, en nyt muista numeroa, ehkä viime syksyltä, malli oli tehty finecord sametista ja hihat oli vajaamittaiset ja suorat. Eli sen verran muokkasin että pidensin hihoja ja tein niihin pienen pussituksen hihansuulle. Päällisempään helmaan yritin myös saada rypytystä, mutta aika varovaisesti, joten aika vaisut rypytykset tuli.
Kangas: Molemmat kankaat pellavaa, valkoinen omaa varastoa, vihreän jouduin ostamaan, kun sopivaa yhdistettävää pellavaa ei kotoa löytynyt.
Kommentti: Muistanpa taas miksi ei pellavaa, varsinkaan lapsen vaatteeseen: rypistyy ihan järkyttävän nopeasti! Pesun kannalta kyllä hyvää, kun saa vaikka keittopestä - juhlapaikan lattiat kun tuli myös nuohottua.Oma pukuni valmistui aikamoisena vääntönä ihan viime hetkellä edellisenä iltana, taisi yön puolelle mennä helman ompelu. Vastoinkäymisiltä ei vältytty, mutta lopputulos on hyvä, se kai on tärkeintä.
Kaava on jostain vanhasta käsityölehdestä (SKL) n. 15 vuoden takaa, hääpuvun kaavasta poistin vain laahuksen. Kangas on isäni Kiinasta tuoma silkkisatiini, hirvitti kyllä leikkaaminen hieman. ;) Kangasta jäi vähän vielä, jonkun hihattoman yläosan siitä vielä saa. Tämä silkki kesti yllättävän hyvin sekä (höyry)silitystä että ompeleen purkamistakin.

Puvun kruunasi aivan mielettömän ihana kolmiohuivi, äitini käsialaa. Malli on Tree of Light, löytyy Ravelrystä. Huivista tullee tarkemmin tietoja äitin blogiin. Äiti teki myös korut, punaiset kristallit on Swarovskia ja kullanväriset jotain kultafoliohelmiä. Valitsin helmet itse, äiti sommitteli todella kauniin setin (eli mä kinusin vielä rannekorunkin ;) ) Huivi ja korut oli pisten i:n päälle puvussani, ilman niitä se olisi ollut aika lattea. Kiitos äiti!

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Aivan ihanat!!! Ja todellakin tuo huivi kruunaa tuon sinun ihanan mekon. :)

Sari kirjoitti...

Kauniit mekot ja tuo huivi on ihan älyttömän ihana :) (kurkkasinpa äitisikin blogiin ja taitaa tosiaan kädentaidot olla periytyviä ;) Mahtavia juttuja sielläkin)

Petra kirjoitti...

Kiitos Terhi ja Sari! :)

Altocumulus kirjoitti...

Teillä on molemmilla ollut aivan upeat asut, koru ja huivi todella kauniita, vau!