torstai 26. elokuuta 2010

Nämä vaatteet lapsi kelpuutti ilman ihmeempiä vastusteluita, ilmeisesti ovat hyvät ja mukavat käytössäkin.Legginsit ja paidan kanttaukset ovat vähän notkeampaa resoria ja paita bambujoustofroteeta, raidallista.

Purnasin aiemmin leggins -kaavan löysyyttä. Nyt taisi löytyä sopiva kapeus, kun lahkeiden saumavarojen poistamisen lisäksi kavensin noin 1,5cm leveydestä koko kaavasta (taitoin kaavaan keskelle pystylaskoksen). Piirsin tästä uuden kaavan ja sanoisin että alkaa olla nyt enempi "oma kaava" kuin ottobren. Nyt vaan näyttää siltä että saan piirtää uuden kaavan, pidemmillä lahkeilla, näissä ei kasvuvaraa olekaan.

Pahoittelen aivan käsittämättömän tökeröä kuvaa, saatan vaihtaa sen jos saan uuden kuvaussession aikaiseksi. Otin vain nopeasti muutaman kuvan, kaikissa oli sitten taustalla hellaa ja keittiön kaapinovia. Tausta oli aivan väärän värinen ja levoton, mutta mulla ei ole oikein välineitä (vai taitoja?) muokata kuvasta kunnollista. Höh.

4 kommenttia:

Keppiheppa kirjoitti...

Hei!
Ihana blogi sinulla täällä. Tupsahdin tänne googlettamalla pipon kaavoja. Minullakin on juuri samaista pinkkiä pilvikangasta ja mietiskelen tässä hyvää kaavaa syyspipolle.

Petra kirjoitti...

Keppiheppa, kiitos! :)
Pipon kaavaan olen soveltanut tätä hattuohjetta:
http://hatuttaako.vuodatus.net/blog/1357660/ohje-kesaiseen-lierihattuun-kuudella-lakikolmiolla/

Tosin, piposta tulee helposti liian iso, kunnes sopiva kaava on saavutettu, joten uutta kaavaa kokeilen aina jämä- ja halppiskankailla. Ja sopivaa kaavaa vaalin kuin mitäkin aarretta. :D

Iikkis kirjoitti...

Kivoja vaatteita! Onko sulla peitetikkikone vai millaisella ompeleella olet ommellut leggingsien lahkeen, kuvasta kun ei ihan näy?

Petra kirjoitti...

Iikkis, kiitos! :)
Mulla ei ole peitetikkikonetta, mutta ompelukoneessa on useampia huolittelevia jousto-ompeleita. Eniten tykkään käyttää tätä: I_I_I , mutta tuo on sellainen missä on kolmioita limittäin, kärjet vastakkain. Kenno-ommel on toinen suosikkini, tuota kolmiokuviota en ole juurikaan käyttänyt, mutta hyvä sekin oli.