perjantai 24. syyskuuta 2010

Joskus asioita suunnittelee vain päässään, muttei saa aikaiseksi aloittaa. Ja sitten tulee Tarve, ja yhtäkkiä onkin ihan kakunpala hakea pari laatikkoa vintiltä ja ryhtyä toimeen. Tässä tapauksessa haettiin naperon kanssa huovutusvillaa ja aloiteltiin herneistä.


Syntyi herneitä, perunoita, lihapullia ja porkkanoita. Tähän kuvaan pääsi vain huomenna pakettiin kääräistävät leikkisyötävät. Kaverini lapset (ja lapseni kaverit) täyttivät elokuussa kolme, mutta synttäreitä juhlitaan vasta huomenna. Ohje oli että mitään ei tarvii tuoda mukanaan, mutta en mä malta ihan tyhjin käsin mennä.

Ruoista herneet ovat vähän luonnolista isompia, mutta perunat vastaavat uusia perunoita, lihapullat pienehköjä einespyöryköitä ja porkkanat on vähän isompia kuin babyporkkanat. Lautanen on siis leluastiastosta.

Jokainenhan sen tietää että lapsen jalka kasvaa. Mutta miksi se sitten pääse aina yllättämään? Pikkuinen kiire tuli kun tajusin että saapaskelit alkoi, hups, lapsella ei ole sopivia villasukkia ja saappaat hölskyy jaloissa. Ohuille villasukille oli tarve heti, mieluiten eilen. Periaatteessa neulon nyt vain vanhaa varastoa pois, mutta nyt en löytänyt meieleistä lankaa omasta takaa, joten sallin pienen lankakauppareissun. Kaksi kerää Sandnesin Sisua tarttui mukaan ja syntyi raitasukat:


Sukkiin meni lankaa yhteensä 40g, mikä ei oikein sopinut varaston vajennus-projektiin, joten loin heti perään uudet silmukat:


Silmukoita varressa 56/60. Oranssiteräisissä sukissa varsin on alkuun hiukan leveämpi, kavennus (-4s) tapahtuu neljännellä oranssilla raidalla. Keltateräisissä sukissa silmukoita on koko ajan 14 puikolla. Raidoitus 4krs/3krs. Puikot 2mm ja 2,5mm.

Jalkaterän pituus ennen kavennusta on 12cm, mikä sopii kuin valettu 25 koon jalkaan. Liian reiluja en halunnut tehdä, että käy sitten talvikengissäkin, ilman alussukkaa. Kuvia sukista jaloissa olisi paljon kivempi katsella, mutta se vaan on niin haasteellista kuvattavaa, että bloggaan sukat mieluummin nyt. :)

Lankaa jäi siis n. 20g. Sille lopulle pitäisi keksiä nyt jotain kivaa. Suunnitelma saa sisältää 1-2 uuden kerän ostamista, jos se sitten toteutuu heti.