sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Leikkelin eilen n. 1,5m punaista merinointerlockia paloiksi, syntyi paitaa, legginsiä, kypärämyssyä, lapsia ja pipo. Vähän piti käydä myös valkoisen merinointerlockin, siilimerinoneuloksen ja bambusilkin kimppuun, eli n. 2m tuli kulutettua vanhoja kätköjä pois.


Paidan kaava ottobre workshop, ilman saumavaroja, vähän pienennetty pääntie ja pidennetty helma ja hihat, hihansuissa "resori". Housujen kaava reilusti muokattu ottobren leggins-kaava, eli käytännössä oma kaava, lahkeet sopivan pituiset, ei kyllä paljoa kasvuvaraa. (lahkeesuut kurtussa villasukan varren alla ei oo kiva juttu ollenkaan)


Kypärämyssyn kaava Ottobren nettikaava, alareunaa pidennetty 6cm, jospa pysyisi haalarin kauluksen sisällä. Olen "aina" pidentänyt tuota kaavaa, 5-6cm tuntuu aika sopivalta. Leikkelin vahingossa keskikappaleita yhden sijaan kaksi, joten tein sitten kaksi kypärämyssyä. Toisen vuoritin bambusilkkineuloksella ja toisen valkoisella merinointerlockilla. Jälkimmäinen on varsin lämmin, talvella varmasti hyvä. Saumat ompelin litteinä niin että ompelin päälliset ja vuorit yhteen saumurilla (pystysaumat vain) ja ompelin sitten yhteen limittäin ompelukoneen kenno-ompeleella. Tykkään enempi näin, vaikka työläs onkin ommella.


Lapasia tuli kahdet, kun leikkelin aina sopivista kohdista, mistä ei muuhun enää riittänyt, lapasten osia. Ovat siis kaksinkertaiset. Kaava ruskovillan lapasista joskus apinoitu, aivan loistava malli esim. kurahanskojen alle.Siilipipon piti mennä tuolle 3v:lle, mutta menikin 33v:lle. Tein samalla kaavalla kuin viimetalvisen paksun lakin, tosin käytin vain vuorin kaavaa, joka oli pienempi. Mutta merinoneulos joustaakin tosi paljon, ja iso siitä tuli. Mies tykkäs, sovitti ja otti omakseen. Tilasi vielä mustan samanlaisen - on kuulemma joulukin tulossa. ;) Kaava on oma, paljon muokattu oman lapsen - ja näköjään miehenkin - päähän sopivaksi. Kiinitysnauhan leikkelin pois kuvaamisen jälkeen, onneksi en ollut ehtinyt neppiä laittaa. Kankaat siis myllymuksujen siilikuvioista merinoneulosta, vuorina valkoinen merino-interlock, korvien kohdalla vielä pyörylät kaksinkertaista interlockia.

6 kommenttia:

Iikkis kirjoitti...

Huh, ihan hengästyi kun luki miten paljon oota saanut ommeltua. Kivoja ja tosi siistejä kaikki.

Petra kirjoitti...

Iikkis, kiitos. Koko päivä siinä kyllä menikin. Harvoin ihan näin paljon ehtii kerralla...

joska kirjoitti...

Sinulla on kyllä tosi siisti ompelujälki. Kaksinkertainen kypärämyssy ei olekaan käynyt mielessä, sellainen voisi olla meidän palelijalle varsin hyvä. Merinovillaa jo ostinkin aikomuksena tehdä alusvaatteita. Jospa huomenna ehtisi.

Petra kirjoitti...

joska, mä tein viime syksynä kypärämyssyn jonka vuoritin bambusilkillä, ja se oli kyllä hyvä talvellakin. Jotenkin se on vuoritettuna myös napakampi, siis vaikka yhdistää kaksi aika löysä kangasta, niin lopputulos on ryhdikäs. Villa-villa on tietysti varmaan tosi lämmin. :)

Johanna kirjoitti...

Tosi hienoja kaikki! Meinasin myös tehdä kerrastoja merinosta, mutta nyt täytyy varmaan vääntää myös lapasia... Oletko jollain logiikalla suurentanut ruskovillojen mallia vain tehnyt samankokoisia kuin "apinoidut" olivat? Ja ehdottomasti tuon kypäräpipon pistän kyllä surisemaan myös mahdollisimman pian. :)

Petra kirjoitti...

Johanna, Kiitos :)
Mä olen kyllä piirtänyt kaavan suoraan rv:n lapasesta, varmaan kaverin lapsen lapsasesta. Jos teiltä löytyy kokoa pienempi, niin ihan saman mallinen tuo on, vähän vaan isompi. (Mittoja en kyllä kehtaa laittaa, mutta oman lapsen käteen vertaaminen toiminee.)

Tuo bambusisuksinen kypärämyssy on nyt päivittäin käytössä, aivan ihana! Ja nuo leveät liepeet on hyvät, kun pysyvät haalarin kauluksen sisällä.