maanantai 30. kesäkuuta 2008

Vaippakorin väripilkut

Luvattoman pitkä aika kului siitä kun nämä kankaat oli leikattu siihen että viimeisetkin tikkaukset ja nepit olivat paikallaan. Sarjatyön piti olla nopeaa, juujuu. Samaisesta SK:n kaavasta kuin pääsiäisen vaipat on nämänkin, tosin pienin muokkauksin. Hyvä on ollut malli käytössä, eikä ainakaan vielä liian pieni ole tuo M-koko meidän pikku plikalle.

Näissä viidessä vaipassa on sekä ulkopinta että sisäpinta puuvillavelouria, joka on mun mielestä loistava vaippamateriaali, kun pysyy niin hyvännäköisenä pitkään.


Näissä vaipoissa on myös puuvillavelour ulkopinnassa, mutta ihoa vasten on kuivaliinakangasta. Ylemmässä violetissa ja keltaisessa on Coolmax-neulosta ja alemmassa violetissa on Myllymuksujen kuivaliinaneulosta. Näitä kankaita kokeilin nyt ensimmäistä kertaa, jospa näistä saisi reissu- tai yövaippaan kuivan tuntuisen vaipan, kun ei kastunutta vaippaa heti voi vaihtaa.

Nämä kaikki on siis sisätäyttövaippoja, eli kiinteää imua ei ole ollenkaan, ja päälle tarvitaan kosteussuluksi villahousut. Tämä vaippatyyppi tuntuu olevan meille sopiva, kun itse vaippa ja imut pestään ja kuivataan erillään, tulee varmasti puhdasta ja kuivuu nopeasti. (Puhdasta tuli kyllä tavallisista sisävaipoistakin, mutta kuivuivat liian hitaasti - myin pois.)

Nepit vaipossa on muovisia KAM-neppejä, kuminauha Hemlinen 8mm kuminauha, pitäisi kestää 95 asteen pesua. (Kuminauhatieto lähinnä omaan muistiin, jos tuo onkin ihan sutta tai jos toimii oikein hyvin.) Reisikumppareiden pituus 14cm.

4 kommenttia:

MaaritH kirjoitti...

Oi mitä namuvaippoja! Ihanat värit :) Kuninkaallista kiiltoa violeteissä ;)

Ite oon tehtaillut PUL-kuivaliina-täyttöjä. Velouriin en ole tohtinut koskea. Tarttis lisää kuivaliinaa tms., mutta odotellessa vois surautella imuja. En raski velouria sisäpinnaksi :P

Petra kirjoitti...

Maarit: onkos se kuivaliina sitten jotenki halvempaa ku velour? ;)

MaaritH kirjoitti...

Ei se ole hinnasta kiinni vaan ulkonäöstä - Liian hienoa "näkymättömiin" :D

Unille alkaessa muistin, että onhan mulla joustofroteeta. Sitä sitten tänään leikkelin :)

TytyK kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani.

http://hahtuvahullu.blogspot.com/