sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Puolisolki - half buckle

Jälleen kerran kauan suunniteltu projekti valmistui kolmessa illassa, kunhan uskalsi aloittaa. Neliöliinaa on tehnyt mieli, ja loistava sametti olkaimiin löytyi Eurokankaan laatikosta. Paneelin kangas tuotti sitten enemmän ongelmia, kun kyse on kuitenkin lähes vaatteesta, mutta silti kuviossa saisi olla joku juju. Päädyin Marimekon vaaleansiniseen Lumimarjaan.



Ompelun ja mallin osalta olen muuten oikein tyytyväinen, mutta paneeli on liian korkea. Kuvittelin että korkeampi liina ei vaatisi pääntukea erikseen (ei vaadikaan) mutta enpä ajatellut että rajoittaisi lapsen elämää liikaa: Lilja ei tässä liinassa viihdy kun huomaa ettei pysty katselemaan ympärilleen, eikä saa käsiään vapaaksi. Tämä jää siis odottelemaan neidin kasvamista, jospa talvinen liina olisi talvella sopiva. :)


Tämä neliö ei ole varsianen mei tai, vaan oikeastaan half buckle, koska alavyötä ei solmita vaan kiristetään soljella. En halunnut kahta solmua päällekkäin, joten tuo on oikein hyvä. Oliskohan tuolle half bucklelle joku parempi (suomalainen) nimi paikallaan?



Edellisen viestin kommenteissa oli tunnustus. Kiitos siitä :). Jätän kuitenkin omalta osaltani tuon väliin, koska muutenkin olen riisunut blogini napeista yms. Koitan jatkossa muistaa enemmän linkata erilaisiin inspiraation lähteisiin, koska blogistan on aika suuri aarreaitta.

Kuten tämä pipo: ymmärsin pipon kaavoituksen Annikan blogin hatunteko-ohjeesta. Ensin tuli yksi vähän turhan iso pipo (käyttäjä jo löytynyt), toisesta tuli ihan sopiva, pienellä kasvuvaralla.

Kiitti äiti kun teit mulle pipon...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, hieno liina! Speksit kiinnostais; Kuinka korkea on liian korkea? Millaiset toppaukset?

Soljellinen alavyö vaikuttaa hyvältä idealta.

Altocumulus kirjoitti...

Upea liina! Samalla asialla olen kuin maarith, korkeus kiinnostaa.

Petra kirjoitti...

Maarit ja Altocumulus: kiitos! :)
Paneelin korkeus on 45cm, alavyö on 10cm leveä. Toppauksena ohut levyvanu, paneelissa yksi kerros, olkaimissa olan kohdalla neljä kerrosta ja vyötäröllä kaksi kerrosta. Noi tuntuu olevan ihan ok.

Anonyymi kirjoitti...

Mittasitko Liljaa vai miten päädyit tuohon mittaan? On kyllä ihana kangas :)

Petra kirjoitti...

Maarit, mittasin joo, Lilja liinassa. :)
Uusi liina olisi tekeillä jos olisi olkaimiin sopivaa kangasta...

Nina kirjoitti...

sinulla on kiva blogi :D