lauantai 23. tammikuuta 2010

Lämmintä ystävälle

Tämä ompelus on vähän niinku tilaustyö, mutta niin että työstä ei makseta. ;) Olen saanut jotain muuta tilalle itse, myös sellaista mitä on vaikea hinnoitella. Ystävä ihasteli lapsukaisen merinovillakerrastoa, joka tosin on jo varsin kulahtanut, koska sitä ei oikein saisi koskaan riisua... Lupasin hänen lapselleen samanlaisen ommella, ja kangastakin löytyi varastosta.

Eilen siis lupasin, illalla piirtelin kaavat ja tänään ompelin. Yllätin itsenikin miten nopeasti koko homma hoitui. Toiveena oli että asu olisi sen verran reilu että menee ensi talvena myös, eli valittiin seuraava koko ja pituutta hihoin vähän lisää, lahkeet olikin jo aika pitkät. Siinähän mulla on meidän tarpeisiin sitten ensi talven kerrastoa varten kaava valmiina.


(Juu, ihan itse päätti tavan esitellä vaatetta)

Kun oikein tarkkaan asettelin kaavat, huomasin että kangas riittää myös kypärämyssyyn, joten tein myös sellaisen, tykkään kovasti tuosta mallista.

Kangas: Merinovillainterlock, Myllymuksut, musta 110cm pala
Paidan kaava: Ottobre Creative workshop 301 -kaavapaketti, Slim-fit mallinen paita, koko 98cm.
Muoks. Sivuilta ja hihojen sivusaumasta jätin saumavarat pois (koska neulos joustaa tosi paljon), helmaan lisäsin pituutta 3cm kaartuen keskellä takana 5cm:iin. Hihoihin laitoin pidennykset resorin tapaisesti, eli kaksinkertaista kangasta on n. 4cm, vähän napakampi/kapeampi kuin hiha muuten.
Pääntielle kuului huolittelukaitale, mutta pienensin pääntietä piirtäen n. 1cm "saumavaran" ja ompelin pääntielle resorin interlockista. Näin sain kaula-aukosta napakan, mutta vieläkin on ihan helppo pukea.
Housujen kaava: Ottobre Design 4/2004, Malli 38. Muokkaukset: Lahkeiden sivusaumoista jätin saumavarat pois. Vyötärön kuminauhan tein kujaan, en ohjeen mukaan.
Kypärämyssyn kaava: Ottobre Design nettikaava, Lohikäärmelakki (pdf)
Saumurin siepparilankoina käytetty YLI Wooly Nylonia, tuo kirjava reuna tulee siitä. Pidän tuon langan tuomasta pehmeästä saumasta/reunasta, sopii tosin hyvin käytettäväksi merinovillaneulosten kanssa.Tässä kuvassa kaulus näkyy paremmin. Huomaa että paita on vielä iso, mutta ihan hyvin toimi pikku-mustanaamion testissä. ;)Ei kommentteja: