torstai 7. kesäkuuta 2007

Mammahame

Mukavia paitoja löytyy kyllä kaupasta valmiina, mutta kesäisiä hameita tai shortseja en ole sopivia löytänyt. Näillä helteillä asiaan oli pikaisesti löydyttävä ratkaisu. ;) SKL:n kaavoja selailin, yhdet kotihousut ompelin (rankasti muokaten), niitä olen käyttänyt, mutta ei kaavaa kyllä kehua voinut.

Tämän hameen ompelin sitten kaavalla jolla viime kesänä tein itselleni kesähameen - ja taas muokattiin isosti: mahalle resori ja vähän leveyttä lisää. Tähän kaavaan olen nyt tyytyväinen, hameesta tuli tosi kiva. Kankaana on kevyt puuvillakangas Eurokankaan palalaarista, vuoritin hameen tavallisella vuorikankaalla. Resorina yksinkertainen ohut resori, sen yläreunaan tikkasin taitteen sisään framilon-nauhan tueksi.


Seuraavan hameen teen ehkä ilman vuoria, nyt vaan oli tarve tuollaiselle siistimmälle hameelle. Tässä vielä kuva masuresorista.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ekaa kertaa täällä uudessa blogissasi.
Kivan hameen olet tehnyt!
Mulla kesti ensin kuvien siirto vuodatuksen kuvagalleriaan ihan tuhottoman kauan. Sitten hoksasin pienentää ne niin, että pisin sivu on 1024 kai pikesliä. Sen jälkeen kaikki on sujunut hienosti.
Onnea edelleen odotukseen!