lauantai 27. lokakuuta 2007

Ommeltuja juttuja

Aivan meinaa tämä blogi jäädä vaille huomiota, kun on vähän muutakin tekemistä. Muiden blogeja seuraan samalla kun imetän, sen vuoksi kommenttien kirjoittaminen jää melko vähälle.
Jotain olen silti ehtinyt ommellakin, tässä jotain niistä:


Haalari kokoa 50cm, kankaat oli leikattu jo ennen Liljan syntymää, mutta ompelu oli jäänyt kappaleiden huolitteluun sekä vuorin ja vanun yhdistämiseen. Päällikankaana on ihanan pehmoinen puuvillavelour, keltainen ja oranssi, vuorina keltaoranssi raitatrikoo, välissä ohut vanu. Oikein sopiva puku vaunussa nukkumiseen ja liinailuun. Settiin kuuluu myös töppöset, kauluri ja myssy, kaikki kuvassa mukana. Tumput on leikattuna, mutta taitaa jäädä ompelematta, Miraakkelin Kivat-poistomyynnistä löytyi hyvät keltaiset tumput. Kaava haalariin on Ottobresta 5/06.


Mekko kokoa 56cm, kaava SKL, numeroa en muista. Muokkasin kaavaa jonkinverran, jostain syystä en löytänyt suoraan kaavaa tällaiselle yksinkertaiselle essumekolle. Tekemääni kaavaa piti testata, koska äiti ompelee siitä Liljalle juhlamekon (johon en uskaltanut itse ryhtyä tässä vaiheessa). Kangas on ohutta ja pehmeää, vähän joustavaa farkkua, vuori ohutta trikoota. Nallekuva viime vuoden käsityömessuilta ostettu. Kiinnitys kahdella nepilä takana. Tästä tuli söpö, pari kertaa ollut jo käytössä (ja jää kohta pieneksi).


Ensimmäinen Cuddle Buns, kokoa nb. Näitä tein kaksi, kokonaan puuvillaisista kankaista (halusin nähdä mihin riittäisi - ei mihinkään on vastaus). Ulkopuolella ruskea puuvillajoustofrotee, sisällä valkoinen. Kiinteinä imuina sherpaa 3krs, boosterissa sherpaa 2krs + microfleece ihoa vasten. Toi buusteri on ihan turha, mutta vaippa on loistava kun sisällä on 2kertainen bambufleece taiteltuna nelinkerroin. Jatkossa siis bambua tai hamppua luvassa. Istuvuudeltaan cuddle in ihan meidän juttu, mutta noita nb-kokoisia ei kai viitsi kovin montaa enää tehdä.

2 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Tosi hienoja vaatteita! Mutta suloinen nukkuja haalarissaan vasta ihana onkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Petra.

Löysin blogiisi kestovaippainfon keskustelupalstan kautta. Ajattelin kysäistä ihan käytännössä tuollaisen pikkuihmisen villavaippahousuista. Meillä esikoisen laskettu aika on kuukauden päästä ja puikot ovatkin suihkineet jo useammat villikset. Yksiinkään en vain ole tyytyväinen, jotkut tuntuvat liian kireiltä, toiset taas näyttävät valtavilta. Yksiäkään en tosin ole vielä mitenkään käsitellyt, mutta ei kai pesu ja lanoliinikaan ihmeitä tee?

Ja sitten itse asiaan: Kysyisinkin että minkälaisen vaippahousumallin olet havainnut parhaimmaksi ihan vastasyntyneellä? Onko netistä löytyvistä ohjeista (Ottobre, Ruskovilla, Kestovaippainfon sivuilta löytyvät tai Fern&Faeries) mihinkään vai onko oma ohjeesi toiminut parhaiten? Tähän asti olen neulonut ihan vain kaksisäikeisellä hahtuvalla, sopisiko joku muu lanka kenties paremmin?

Jos vain jaksat vastata, niin olisin tosi iloinen. Mukavia alkavia talvipäiviä teille Liljan kanssa!