perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kasvavan lapsen tarpeisiin on syntynyt vaatteita, osa jo aiemmin tänä kesänä, osa tänä aamuna.


Tätä keltaista settiä ei ole tarkoitettu käytettäväksi näin, yhdessä. Pyjamaltahan se näin näyttää.
Kankaat: Bambujoustofroteeta, Myllymuksuilta.
Kaavat:
Housut: Ottobre 1/2007, "jumppatrikoot". Ja kyllä tarvii vähän purnata, että lehden kuvissa on aivan ihonmyötäiset legginsit, mutta ei nämä mun tekemät ole sitä. Eikä tuo lapsi ole mikään rimppakinttu.
Paita: Ottobre workshop -kaava, hyväksi havaittu peruspaitakaava
Pipo: Itse piirretty kaava, aivan loistava malli. Bambuiset pipot saavat olla päässä tuolla meidän melko hyvin tarkenevalla (lue: hikipäällä) näillä helteilläkin, joten ilmeisesti se sitten hengittää hyvin.


Tämä mekko valmistui jo alkukesästä, ja sitä on pidetty paljon, ihan sellaisenaan ilman aluspaitaa. Eli kuvassa on jo useita kertoja pesty mekko. Kaveriksi ompelin punaisesta bambujoustiksesta t-paidan, mutta mekon kädentiet ovat sen verran pienet ettei alle sovikaan mitään.
Kankaat: Bambu-puuvilla-joustofrotee, raita, Myllymuksut
Kaava: Muokkasin jotain ottobren mekkoa aika paljon, eli taitaa olla oma.


Tämä onkin sitten tältä aamulta, ja kuvaussessiossa varsin yhteistyöhaluton uhmis, joka ei alunperin halunnut edes sovittaa valmiita vaatteita, mutta päätyi sitten illalla nukahtamaan nämä päällään. Ilmeisen mukavat kuitenkin.


Kankaat:
Paita: Perus-pallotrikoota Eurokankaasta
Legginsit: Puuvillavelouria Myllymuksuilta
Kaavat:
Paita: Muokattu Strawberry-tunika, Ottobre 3/2008. Poistin etukappaleelta vaakaleikkauksen ja rypytyksen, koska ne eivät mielestäni sopineet näin suurikuvioiselle kankaalle. Taskut jätin myös pois, seuraavalla kerralla sitten. ;)
Legginsit: Ottobre 1/2007, eli sama kuin aiemmat postauksen keltaiset housut, mutta nyt jätin lahkeen osalta saumavarat pois ja ompelin kuitenkin saumurilla leikatenkin, eli -1cm varmaan. Tämän kapeampia en taida velourista tehdä, mutta bambujoustiksesta tms. voisi kyllä olla vielä kapeammat. Housuihin tuli turhan pitkä vyötärökuminauha, sitä joudun vielä lyhentämään, siksi vähän roikkuvat alimmassa kuvassa.

Taisin tehdä tällaiset puhvihihat nyt ensimmäistä kertaa, helpot ja hauskathan ne oli tehdä, mutta leikatut kankaat odottivat kyllä kauan että tarttuisin toimeen. Ehkä ensi kerralla ei arveluta niin paljoa. Pohdin vielä että tuleeko tuosta paidasta mieleen Minni vai ei. Ei kyllä ollut tarkoitus, eikä lapsi edes tunne Minniä, tai muitakaan Ankkalinnan hahmoja.

Ei kommentteja: