perjantai 10. joulukuuta 2010

Ompelukone ja saumuri ei juurikaan ole rauhaa täällä saanut. Niin paljon on tekemistä ja niin paljon myös intoa tehdä. :)

Täällä asustanee kohta Tiuhtin pieni sisarus, Viuhti, ja koska tämä kakkonen syntyy kylmempään vuodenaikaan kuin ensimmäinen, oli meillä pieniä puutteita ihan pikkuisissa villaisissa.


Settiin kuuluu puolipotkarit, kaavamerkintöjen mukaan 50 senttisistä Aution neuleen potkuhousuista apinoitu (hyvänmallinen, helppo jalkaterä ja muutenkin mittasuhteet kunnossa). Paidan kaavan muokkailin ottobren kietasupaidan kaavasta, tein etupuolesta tuollaisen "kiinteän kietaisumallin", eli samaan tyyliin kuin Ruskovillan silkkiset vauvanpaidat. Koko 50cm, mutta reilu, ei sovi heti alussa ainakaan tavallisen paidan/bodyn alle. Kypärämyssy Ottobren nettikaava, pienin koko ilman saumavaroja. Voi olla vähän reilu alkuun. Lapasten kaava itse sovellettu. Kankaana kaikissa merinovillainterlock.



Tämän setin ompelin kaksinkertaisesta merinointerlockista, vuori kaikissa valkoinen. Haalari on kokoa 50cm, kypärämyssy sama ottobren pienin, mutta nyt vielä vähän pienempänä, samoin lapset on vähän kapeammat ja resori pidempi. Haalarin kaava on jostain ottobren kaavasta muokattu, esim. jalkaterät ovat siitä Aution Neuleen potkareiden kaavasta, pääntiekaitale itse sovellettu (ja vähän meni pieleen) ja vetoketjunkin taisin laittaa erilailla.




Näihin kulutin trikoita kaapin kätköistä, tuo punavalkoinen meni melkein kaikki ja sinivalkoista jäi vielä vähän. Punavalko-pallotrikoo on perus-singleä ja sinivalkoisessa on jotain joustavaa mukana. Sarjatyönä leikkaaminen oli ok, mutta ompelussa mielekkäämpää olisi ehkä ollut 4-5kpl samaa vaihetta kerrallaan. Langanväri kaikissa oli sama, eli lankoja ei tarvinnut olla vaihtelemassa, eli sinänsä helppoa tehdä sarjassa.
Kaava: Ottobre 6/2010 Hipsterit, koko 98cm. Lahkeisiin laitoin resorikaitaleen kääntämisen sijaan. Tykkään enempi noin.
Oikeanpuoleinen pino menee Tiuhtille (punavalkoiset ehkä paketin kautta), vasemmanpuoleisen taidan kääräistä paperiin ja antaa eräälle toiselle ihanalle lapsukaiselle.


Jotain tämäntapaista päätynee joulukorteiksi muutamalle valitulle tänä jouluna. Kuvassa työn alla oleva taidonnäyte on jo annettu toiselle kummitädille tänään. Kädentaitomessuilta ostin pinon blancoja tiskirättejä ja niitä maalailtiin kangasväreillä ja tekstiililiiduilla. Silittämisen jälkeen väri kestää käyttöä ja pesua, ja kun rätti tulee tiensä päähän niin sen saapi nakata kompostiin. Omaan keittiöön otin jo testikäyttöön yhden, sen missä on eniten maalia - hyvin toimii kunhan maalia ei ole (paksusti) molemmin puolin - sillä blancolla puolella pyyhkii paremmin.

Ei kommentteja: