maanantai 30. joulukuuta 2013

 
Astuin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tein nappilistan, ensimmäistä kertaa sitten yläkoulun käsityötuntien. Piti turvautua blogimaailmaan ja nettiohjeisiin, kaavalehti ei ohjetta asiaan tarjoillut, vaikka nappilista siis kaavan paidassa oli. Purin nappilistan kahdesti, viimeisellä kerralla leikkasin sitten kankaan noin päin, tuli oikeastaan aika hauska, valkoinen raita kätkee napinlävet itseensä täydellisesti. Ja siis harsimaankin päädyin, nyt kyllä tiedän missä saattoi mennä vikaan ja aion tehdä pari harjoituskappaletta vielä. Tarviiko muuten edes sanoa että tein kyllä nytkin harjoituskappaleen, ja se onnistui laakista...
 
Paita oli tulossa eräälle seitsemän vuotta juuri täyttäneelle lapselle, jonka mieltymykset eivät ole minulle ihan selvät. Olen ymmärtänyt että ei ihan liian lapsellista enää, koululaiselle, mutta jotain kivaa kuitenkin saisi olla. Punaista ajoneuvotrikoota oli vähän jäljellä, valitsin skootterin kuvamerkiksi paidan helmaan. Otin myös vapauden leikitellä vähän väreillä, mutta halusin säilyttää hillityn kokonaisuuden.
 
Olkapäille tein tuollaiset vahvikkeet, eli valkoinen kangas on ommeltu olkasauman päälle, etupuolelle vähän enemmän kuin takapuolelle. Siinä, skootterikuvassa ja napituslistassa käytin kaksipuoleista tukikagasta, eli nuo olkapalat on tiukasti raitakankaassa kiinni.
 

Synttärisankari sai paitansa tänään ja taisi tykätä siitä. Toivottavasti on sopivakin. :)

Kaava Ottobre Design  4/2012 (malli 35), koko 134/140. Olen ottanut tavaksi ottaa OD:n paidoissa leveyden ja hihapyöriön pienemmästä ja pituuden isommasta koosta, tulee jotenkin paremman mallisia niin.

Ei kommentteja: