keskiviikko 22. elokuuta 2007

Lyhyttä lahjetta ja pitkää vartta

Nää lyhytlahkeiset villahousut on kyllä ollut valmiina jo jonkun aikaa, seuraavat on jo melkein valmiina. ;) Kysehän ei ole siitä että näitä oikeesti tarvittais kauheeta määrää, vaan siitä että kehittelen tota omaa mallia eteenpäin, toivottavasti parempaan suuntaan. Näissä kokeilin saada haarakiilasta fiksumman näköisen - ja onnistuin. Seuraavissa housuissa onkin sitten "kuja" vyölle... Tilaahan näissä on pepun puolelle tehty lyhennetyin kerroksin. Ohjeen rykäsen tänne sitten kun olen saanut kerättyä kylliksi rohkeutta, kokeiltua eri kokoja ja koeneulotuttanut ohjeen jollakin... :)

Kaverini näki livenä nämä mummomagneetit, tosin jalassa ihkut raitasukat Austermann Stepistä. Tästä innostuneena hän oli ostanut kerän samaa lankaa tehdäkseen vauvalleen samanlaiset. Ohut lanka ei sitten napannutkaan, hän antoi kerän mulle - ei kuulemma saisi aikaiseksi siitä mitään. :( Lupasin tehdä hänen pojalleen pikkusukat langasta kiitokseksi langasta. Eli tässä ovat, ystäväiseni, koska tavataan? :)



Pikkumiehellä on kapeat sääret ja pitkät jalkaterät, toivottavasti näistä sukista tuli nyt (liinailevalle) vauvalle sopivat! Puikot resorissa ja kantapäässä 2mm, muuten 2,5mm. Silmukoita resorissa 36, kavensin kantapään jälkeen silmukkaluvuksi 32. Pituus kantapäästä varpaisiin 7cm, varren pituus 9cm.

Ensimmäisen sukan jälkeen katkaisin langasta vain reilun metrin pätkän pois, ja sainkin liki identtiset sukat, mitä en kyllä ollut odottanut tapahtuvan tällä langalla... Täytyy varmaan tehdä vielä omalle pienelle samanlaiset - M tykkäsi näistä myös. Lankaa kului huimat 14g, eli kyllä tosta muutamat pikkusukat vielä tulee... :D

5 kommenttia:

Perhoneito kirjoitti...

Tosi suloset pikkusukat ja kivat väritkin niihin osu!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen toi sun vaippahousumalli. Jos tarvitset koeneulojaa ohjeellesi niin mä ilmoittaudun. Meillä ei ole vasta kuin hahtuvia, taitaa olla kuudet(!) mutta tekis mieli tehdä loftista jotain...
Vielä olis käsissä tilaa ennen vauvan tuloa :)

Petra kirjoitti...

Perhoneito: kiitos! :)

Toivon äiti: Laitatko mulle sähköpostia osoitteeseen pikkujuttu (ät) gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihanat sukat! Mutta miten tuo vain 14 g on mahdollista?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan pieniä sukkia ja kauniit nuo vihreän sävyiset vaippapöksyt. Kiitos noista sukkaohjeista, tulevat tarpeeseen!

-mie