tiistai 7. elokuuta 2007

Olen ADDIkti ;)

Tuskastuin lauantaina taas. Jos kerran kaupungissa on kauppa jossa myydään addin puikkoja, niin miten siellä aina kehdataan sanoa että "valikoima on just nyt vähän huono" tai että "ei sitä kokoa oo ku ei sitä juuri kysytä". Lauantaina kävin siellä taas, kaipasin 2,5mm pyöröjä, mieluiten 60cm (mut 40 tai 50 ois kelvannut). Yksiäkään 2,5mm pyöröjä ei ollut. Myyjä vilpittömän tyytyväisenä yritti tarjota mulle 3mm pyöröjä. (tähän sellanen "hymiö joka raapii päätään") Ihanko oikeesti vois noin vaan korvata 2,5mm puikot 3mm puikoilla??? Mitäs jos menisin ens kerralla kysymään välikoon puikkoja - oiskohan ne kuullu sellaisista?


Kiire saada noi puikot oli kova, Lanettia piti saaada puikoille - tai siis oli jo, sukkapuikoilla, jotka oli vähän turhan lyhyet. VapaaValinnasta sitten vaan ihqut Novitat kyytiin. :p Kotiin tultuani sitten click click - ja kas! Mulle oli ihan tostavaan tulossa puikkoja kotiin... ;) Tätä vaihtoehtoa en valitettavasti muistanut kaupungilla käydessäni...


Ja sitten unohdin koko jutun. Oikeesti. Tänään sitten postilaatikosta löytyikin kiva ylläri (nopeeta toimintaa, en voi muuta sanoa!): Muutamat addin pyöröt (niitä ohuita joita ei kukaan koskaan kysele), 15cm sormikaspuikot ja muutama virkkuukoukku (vaikka kyllä mielessä kytee vielä haave tällaisista koukuista). Tällainen pieni outous kuitenkin pisti Vuorelman sivulla silmiin: "materiaali: niklattu messinki". Vaikkei saksankielen taitoni kovin kehuttavat ole, luulisin silti pakkauksen "spitzen nicht genickt" tarkoittavan jotain muuta kuin "niklattu". ;) Ja tämähän sopii mulle, olin melko varma että asia olisi näin, nikkelipuikkoja en voisi käyttää... Pitäisiköhän Vuorelmalle pistää ystävällistä sähköpostia asiasta?Novitan puikot korvattiin nopeasti (huhuu! tarviiko joku 2,5mm 60cm novitapyöröjä?) ihanasilla addeilla, ja työ alkoi sujua heti pehmeämmin. Mikä siinä on että ne liitokset on muille ihan mahdoton tehtävä? Ok, en mä ihan kaikkia puikkomerkkejä oo kokeillu, onhan niitä muitakin hyviä...


Tuosta keltaisesta Lanetista on tulossa tällainen pienenpieni neuletakki, kietaisumallia. Nyt vaan ihmettelen ton ohjeen hihoja: ohjeen tiehys on 28s/10cm, ja hihoja varten on tarkoitus luoda vain 7s kappaleen molempiin reunoihin (siis takki neulotaan yhtenä kappaleena). Tämä tekisi hihalle pituutta kokonaiset 2,5cm! Musta tuntuu että jätän vaan merkit siihen väliin mihin hiha tulee, poimin sopivan määrän silmukoita ja teen hihat jälkikäteen. On jotenkin vaikea muuten hahmottaa miten paljon silmukoita tarvitaan. Onko joku muu neulonut tuon takin? Malli on Erika Knightin kirjasta Neuleita kullannupulle (Simple knits for Cherised Babies), ja ohje on "aina oikein -neuleinen kietaisupaita".

4 kommenttia:

berlinBat kirjoitti...

Niin tuo "spitzen nicht geknicht" tarkoittaa että puikko-osat ovat suorat eikä niissä siis ole loivaa "kulmaa" n. 2-4 cm:n päässä kärjestä, kuten joskus näkee...

Ja "nicht"hän on kieltosana, eli vaikka geknickt:in voisi vielä sekoittaa niklattuun niin kieltosanan pitäisi sanoa että eipäs vaan.

Messinki olisi saksaksi Messing, nikkeli Nickel. Lyhyen nettikierroksen perusteella esim. Addin pitsipuikot (Lace) ovat hartsilla päällystettyä messinkiä (näyttävät messingin väriseltä kuvassa).

Omat Addipuikkonikin näkyvät olevan messinkiä, vaikka niiden metallin väri onkin "hopeinen". Nikkelipäällysteestä en löytänyt mitään merkintää...

Karoliina kirjoitti...

Ilmeisesti puikossa ei ole nikkeliä, sillä itselläni on paha nikkeliallergia enkä ole saanut oireita, vaikka käytän lähes vain pelkkiä Addeja.
Käytössä pinnoite kuluu pois aika nopeasti ja kullanvärinen pinta muuttuu hopeanväriseksi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta mitenkään puikkojen käyttöön. Pinta ei tahmaannu tms.

Petra kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Petra kirjoitti...

Kiitos paljon! Messinkiseksi väittävät minunkin puikkojani, hopean väriset ovat. Nikkelistä ei mainintaa pakkauksessa ole.

Olin kyllä jotenkin lukenut hassusti, tuo k-kirjain jäi kokonaan pois, eli luin "genickt", mutta en kyllä tiedä onko tuota sanaa edes olemassa, ja tarkoittaako se sitten niklaamistakaan... :P (nolo)

Taivutetuista kärjistä en ollut kuullutkaan, kaikkea sitä oppii. :)

Taidanpa jättää sen vuorelmalle kirjoittamisen itseäni viisaammille...