keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Pientä pinkkiä

Ystäväni sai suloisen tyttären viikko sitten, tänään pääsimme ihmettä ihastelemaan. Luonteva lahjus kolmannen lapsen kestovaipattajalle oli sievä vaippasetti, oikeastaan mitään muuta en edes miettinyt. :)


Villahousut on Tiuhtis-ohjeella tehty, muokkauksena palmikkokuvio lahkeissa. Palmikko on Elsebeth Lavoldin kirjasta Viking patterns for knitting otettu. Lankana Loft, n. puolitoista kerää.

Sisävaipan kaava on Kissaluvs fitted, koko 0. Materiaalit: päällinen Myllymuksujen pinkki kuosibambu, perhonen ja ihoa vasten pinkki bambujoustofrotee. Imuina neljä kerrosta valkaisematonta harsoa, yksi kerros paksua flanellia ja yksi kerros bambupuuvillafleeceä.

Tekeillä täällä on kaikenlaista. Yksi proto on jo ommeltu taskuvaipasta joka toimii housuvaipan tavoin ja johon kuluu ihan mielettömän vähän kangasta, tämän säästeliään kaavan sain blogi- ja foorumituttavalta, mutta muokkasin sitä tuohon housuvaipan suuntaan itse. Kas kun meillä asuu välillä pieni vauva joka tarvii apua lähes kaiken aikaa, ja välillä varsin iso ja reipas tyttö joka tekee kaiken IHAN ITSE. Vaippaa käytetään yöllä ja kun kotoa lähdetään jonnekin. Ja juuri nuo lähtötilanteet olis kiva hoitaa tappelematta lapsen kanssa - se nyt vaan on niin turhaa. Ei ole helppoa kasvaa isoksi tytöksi. ;)

9 kommenttia:

Unaja kirjoitti...

Kaunis setti! Olen täällä vieraillut aikaisemminkin, mutta jälki käynnistä tuli jätettyä nyt ensimmäistä kertaa.

Tulin oikeastaan kiittämään kivasta Tiuhtisohjeesta, yhdet lyhytlahkeiset hahatuvaversiot jo valmiina ja toisetkin viimeistelyä vailla valmiit. Blogista löytyy.

Petra kirjoitti...

Hei Unaja!
Kivan näköiset villikset, olin tainnut jo blogissasi vierailla, kun näytti tutulta. :D

villafani kirjoitti...

Ihana setti :)

Petra kirjoitti...

Kiitos Villafani! :)

Anneli kirjoitti...

Ihana setti, todellakin <3
Pöksyt on käyttäjälle juuri sopivat, vaippa on vielä hiukan reilu. Uhkarohkeana laitoin sen heti yökäyttöön (vaikutti imukykyiseltä), mutta aamulla vauva löytyi lammikosta, kun vaippa oli nilkoissa ;-) Imukykyä kyllä riittää, vauvan vaan tarttee kasvaa vähän, mutta sehän on nopeesti hoidettu.

Petra kirjoitti...

Auts lammikolle :/ Mutta hyvä että ovat mieluisia, eiköhän vauva tosiaan pian kasva vaippaan sopimaan. :)

ankkis kirjoitti...

Ihana setti :)

Henni kirjoitti...

suloiset villikset ja vaippa <3

Minäkin sain kokeiltua Tiuhtis-ohjetta ja housuista löytyy kuva siksaksis-blogista (http://www.siksaksis.blogspot.com/)

Petra kirjoitti...

Kiitos Ankkis ja Henni!

Henni, ne retropöksyt on ihan älyttömän hienot!