lauantai 13. maaliskuuta 2010

Tämän kankaan ostin kun Lilja oli pieni ja liinavauva. Potentiaalia oli vaikka mihin, siksi ehkä jäi käyttämättä? Nyt kuitenkin otin sakset kauniiseen käteen ja leikkelin samalla kaavalla kuin palloyöpaidan kaksi yöpaitaa ja yhden tunikan. Tunikan mitan määräsi kankaan riittävyys, vain pari pientä tilkkua jäi yli.



Leikellessäni kangasta päätin että toinen yöpaita menee lahjaksi, jospa kerrankin olisi edes yksi lahja ajoissa valmiina. Saaja on siis selvillä, mutta tässä menee aikaa niihin synttäreihin vielä. :) Toinen yöpaita ja tunika ovat Liljalle, tunikaa sovitettiin jo.

Yöpaitoihin tein ohjeen mukaiset resorit pääntielle, tunikaan tein resorihuolittelun. Päätin tämän tosin vasta kun olin kankaan leikannut, joten pääntiestä tuli vähän iso. Oikeastaan tunika on vielä sen verran reilu muutenkin, että taidan laittaa vielä odottamaan tytön kasvamista. Yöpaita pääsee suoraan käyttöön.



Vasta ompelun aloitettuan huomasin reijän kankaassa, ja se oli toki toisen yöpaidan etukappaleen keskellä. Hetken aikaa ärsytti, mutta sitten tajusin kuinka helposti sen saa peitettyä, kukka-aplikaatio päälle vaan. Isossa kuvassa reikä on oikeanpuoleisimmassa mekossa, ylimääräisen kukan kai näkee jos tietää katsoa. Tässä kuitenkin lähikuvaa. Oli muuten vaikea aplikoida kun tausta oli tismalleen samanvärinen, ei näkynyt mistä piti ommella, joten suunnankorjaukset näkyy kyllä. Ei haittaa.



Tarviikohan lapsi vielä yöpaitoja vai siirrynkö jo muihin töihin? :D

1 kommentti:

joska kirjoitti...

Kaunis kangas ja näppärästi piilotit rei'än. :)